Το Δημοκρατικό Κόμμα επιστρέφει στο Αλβανικό Κοινοβούλιο

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιστρέφει στο Αλβανικό Κοινοβούλιο

Λίγους μήνες μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και παρά τις πολλές καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογική νοθεία και χειραγώγηση των ψηφοφόρων, τελικά ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας, δήλωσε πως «η μάχη θα συνεχιστεί στο Κοινοβούλιο».

Η απόφαση Μπάσα, που στο πρόσωπό του εκφράζεται μάλλον και η γνώμη και των υπολοίπων εκλεγμένων βουλευτών του κόμματός τους, ουσιαστικά θέτει τέρμα στα σενάρια για αποχή τους από την Βουλή και επισφραγίζει την αποδοχή του εκλογικούς αποτελέσματος της 25ης Απριλίου του 2021.

Ωστόσο ο Μπάσα από την χθεσινή εθνοσυνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος, κατηγόρησε τον Ράμα, αναφέροντας πως ανέλαβε την εξουσία στην Αλβανία, μέσω της κλοπής ψήφων.

«Η αποστολή του Δημοκρατικού Κόμματος είναι να επιστρέψει στους πολίτες τον έλεγχο του κράτους τους. Για να οικοδομήσουμε μαζί μια Πολιτική Πλατφόρμα για τη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Μπάσα.

Επίσης τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες «εντός και εκτός της χώρας, έως ότου έρθει η αλλαγή για την πλειονότητα των Αλβανών που την επιθυμούσαν στις 25 Απριλίου του 2021.

Τώρα αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η στάση της αντιπολίτευσης εντός του Κοινοβουλίου και αν τελικά επαληθευτούν οι προεκλογικές, αλλά και μετεκλογικές αναφορές Ράμα για συγκυβέρνηση ακόμη και με το Δημοκρατικό Κόμμα, πράγμα που στην ουσία δεν αφορά θέμα μη αυτοδυναμίας.

Από την άλλη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα θα έχει εκπρόσωπο εντός του Κοινοβουλίου, μιας και το Κ.Ε.Α.Δ. – ΟΜΟΝΟΙΑ εξέλεξε βουλευτή τον Βαγγέλη Ντούλε.

Οι οποιοσδήποτε ευρωπαϊκές αλλαγές ετοιμάζονται για την Αλβανία, θα πρέπει να κρίνονται βάση της αλβανικής στάσης απέναντι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και στον έμπρακτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου