Αισχρή διαστρέβλωση της ομιλίας Συρίγου από την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Αισχρή διαστρέβλωση της ομιλίας Συρίγου από την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Επιστολή προς την διεύθυνση της εφημερίδας «Δημοκρατία» απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, έπειτα από διαστρέβλωση των λεγομένων του σε ομιλία τιμής στον Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα. 

Ακολουθεί η επιστολή:

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της χθεσινής έκδοσης της Εφημερίδας Δημοκρατίας (12.7.2021) με εγκαλείτε για «αισχρή διαστρέβλωση σε ομιλία τιμής για τον Τέλλο Άγρα» διαστρεβλώνοντας εσείς ο ίδιος τα λεγόμενά μου κατά τρόπο απρεπή και μη συνάδοντα τόσο με τη δημοσιογραφική δεοντολογία όσο και με τον νόμο. Για τον λόγο αυτόν, σάς αποστέλλω την παρακάτω επιστολή και σας ζητώ να την δημοσιεύσετε στον ίδιο χώρο στην εφημερίδα σας (ως πρωτοσέλιδο) που δημοσιεύσατε και το ανακριβές και συκοφαντικό εναντίον μου άρθρο, ολόκληρη, ως έχει, καθώς και στη διακδικτυακή σας έκδοση, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Αισχρή διαστρέβλωση σε ομιλία τιμής για τον Τέλλο Άγρα

Το Σάββατο 4 Ιουλίου στο πλαίσιο των εορτασμών των Αγαπήνειων 2021 εκφώνησα λόγο προς τιμήν του Σαράντου Αγαπηνού ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα περισσότερο γνωστού ως καπετάν Τέλλου Άγρα, στους Γαργαλιάνους, τόπο καταγωγής του.

Κλείνοντας την ομιλία μου σχολίασα κάτι που είχε πει προηγουμένως ο Δήμαρχος Εδέσσης. Ο Δήμαρχος δήλωσε: «τους γείτονες θα τους λέω «Σκοπιανούς. Δεν μπορώ να τους λέω Βορειομακεδόνες». Επισήμανα ότι το πρόβλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι δεν τους ονομάζει «Βορειομακεδόνες» αλλά σκέτους «Μακεδόνες». Εκεί, τόνισα, ότι είναι το πρόβλημα.

Παράλληλα, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ονομάζει Μακεδόνες τους κατοίκους της πολύ μεγαλύτερης γεωγραφικά ελληνικής Μακεδονίας. Τους ονομάζει «κάτοικους της βόρειας περιοχής του πρώτου Μέρους».

Επομένως, κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες Μακεδόνες είναι Βορειοπεριοχίτες ενώ οι Σκοπιανοί είναι «Μακεδόνες». Ενώ απλώς επισήμανα γνωστά σημεία της προβληματικής Συμφωνίας που συνήψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρέθηκα από την εφημερίδα σας να εγκαλούμαι για αυτά και μάλιστα με πρωτοσέλιδο, άρθρο γνώμης και το οπισθόφυλλο!

Οι τραγικοί όροι της Συμφωνίας ως προς τον επιθετικό προσδιορισμό, εμφανίσθηκαν ως προσωπικές μου θέσεις και απόψεις.Επιπλέον, στη Διπλωματία και στις διεθνείς σχέσεις δεν ισχύει ό,τι νομίζει ή ελπίζει ο καθένας. Οι διεθνείς συμφωνίες αφ’ ης στιγμής υπογραφούν και στη συνέχεια κυρωθούν, τίθενται εν ισχύι και δεσμεύουν τα υπογράφοντα κράτη. Το κρίσιμο σημείο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν να μην κυρωθεί.

Αυτό συνέβη τον Ιανουάριο του 2019. Μπορεί να μην αρέσει στους περισσότερους από εμάς αλλά η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πραγματικότητα. Αυτήν καλούμαστε να διαχειριστούμε με τον συμφερότερο τρόπο για την πατρίδα, χωρίς λαϊκισμούς και φρούδες ελπίδες ότι μπορούμε να την ακυρώσουμε.

Τις θέσεις μου για το Μακεδονικό ζήτημα τις έχω καταθέσει δημοσίως στο βιβλίο που συνέγραψα μαζί με τον συνάδελφο Ευάνθη Χατζηβασιλείου «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό».

Εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συστηματικά επιθέσεις σε δύο διαφορετικά μέτωπα. Αφ’ ενός διότι εξ αρχής επεσήμανα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας δένει χειροπόδαρα και εφ’ όσον κυρωνόταν, τα προβλήματα από την απαλλαγή μας από αυτήν θα ήταν πολύ περισσότερα από τα όποια κέρδη μας. Αφ’ ετέρου διότι όψιμα ανακάλυψα τα οφέλη από τη Συμφωνία, ή ότι δήθεν άλλαξα απόψεις μετά την εκλογή μου ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Θερμή παράκληση προς τους καταγγέλλοντες όλων των πλευρών:

Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας: Ή είμαι εθνικιστής ή είμαι προδότης. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.

Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ

αν. καθηγητής Διεθ.Δικαίου &Εξ.Πολιτικής 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ο Ιμπραΐμ Καλίν στα Τίρανα - Εγγυάται την ειρήνη ή...
Κατ' οίκον σύλληψη στην πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών...

Σχετικά άρθρα