Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στέλνει ο Χρήστος Μάστορας (βίντεο)

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στέλνει ο Χρήστος Μάστορας (βίντεο)

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στέλνει σε όλο τον κόσμο ο Βορειοηπειρώτης καλλιτέχνης Χρήστος Μάστορας, ενώ επίσης αποκαλύπτει και τη δική του ιστορία σχετικά με το πως και ο ίδιος νόσησε από τον COVID-19 τον περασμένο Οκτώβριο.

Μέσω ενός βίντεο τεσσάρων λεπτών ο δημοφιλής τραγουδιστής και frontman των «Μελισσών» τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας επίσης πως δεν θέλει να κάνει κάποια διαφήμιση ή προπαγάνδα, αλλά στόχος του είναι ο υγιής διάλογος.

«Τις τελευταίες ημέρες αναρωτιόμουν ποιος είναι ο εχθρός της αγάπης, είναι το μίσος, είναι η αδιαφορία, ο φθόνος; Κατέληξα πως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Αυτό που δεν σε αφήνει να ζεις με αγάπη είναι ο φόβος. Ο φόβος σε κάνει αγρίμι, σε δηλητηριάζει, σε κάνει να επιτίθεσαι ή να τρέπεσαι σε φυγή και καμιά φορά σε αιχμαλωτίζει, ενώ η αγάπη από την άλλη σε απελευθερώνει. Και γιατί τα σκεφτόμουν όλα αυτά; Γιατί φοβήθηκα. Φοβήθηκα να πω την άποψή μου. Φοβήθηκα για όλα αυτά που έχουν αλλάξει στη ζωή μας, φοβήθηκα ότι αυτά που δούλεψα τόσο καιρό για να χτίσω δεν έχουν πια αξία. Γιατί δεν θα μπορώ να τα μοιράζομαι. Αισθάνθηκα πως όπως μαγικά ξεκίνησε η πρώτη συναυλία του καλοκαιριού, και άκουσα ξανά τις φωνές σας να τραγουδάνε τους στίχους μας, έτσι θα μπούμε ξανά στα κελιά μας. Ο φόβος όμως έχασε.

Τον Οκτώβρη του 2020 νόσησα από τον COVID και χθες έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca, που ξέρω ότι δεν αγαπάτε πολλοί. Έκανα το χρέος μου όμως απέναντι σε μια κοινωνία που αιμορραγεί καθημερινά, που σύντροφοι, γονείς και παιδιά δεν προλαβαίνουν να πουν 'αντίο' σε αυτούς που φεύγουν, γιατί πολύ απλά δεν επιτρέπεται. Φανταστείτε τον πόνο για κάποιον πριν πεθάνει και τον πόνο αφού πεθάνει για αυτούς που αφήνει πίσω. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσαν να παραστούν ούτε στο ύστατο χαίρε. Θέλω να ρωτήσω αυτούς που λένε ότι το εμβόλιο δεν κάνει τίποτα;

Μήπως χρειαζόμαστε 10 χρόνια βασανιστικών μέτρων για να γίνουν οι κατάλληλες για εκείνους έρευνες και μελέτες. Ακόμα κι αν είναι έτσι.

Τι γνώμη έχετε για αυτούς που θαρραλέα παίρνουν μέρος στις δοκιμές; Είναι κορόιδα ή ήρωες; Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα είχαμε εμβόλια για κανέναν ιό. Θα πέθαιναν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων. Μη ξεχνάτε πω το 99% των ανθρώπων που εισάγονται στα νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι. Το 99% όσων πεθαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε καταφέρει και έχουμε εμβολιαστεί πλήρως 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Σε όλους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανοσία. Έχουμε την ευκαιρία να μην αφήσουμε κι άλλους να πεθάνουν. Να σώσουμε ζωές απλά με ένα τσίμπημα στον ώμο. Ας δείξουμε το θάρρος που απαιτείται. Ας μην είμαστε μόνο για την πάρτη μας. Μια φορά. Η ζωή θέλει θάρρος, όχι φόβο.

Εγώ έκανα το εμβόλιο γιατί δεν θέλω απλά να υπάρχω, θέλω να αγκαλιάζω, θέλω να χορεύω, θέλω να φωνάζω, να γελάω και να ερωτεύομαι από κοντά. Θέλω να ζω [...] Υψώνω το τείχος της αγάπης και σας καλώ να χτίσουμε μαζί χωρίς φόβο.», ανέφερε ο Χρήστος Μάστορας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου