Συνάντηση Πρέσβεων χωρών της ΕΕ με τον Μπάσα

Συνάντηση Πρέσβεων χωρών της ΕΕ με τον Μπάσα

Ο Πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Luigi Soreca και οι πρεσβευτές άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha.

Η είδηση της συνάντησης ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρέσβη Soreca, ο οποίος τόνισε ότι είχαν μακρά συζήτηση με τον Basha, εστιάζοντας στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές της 25ης Απριλίου, την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

«Μακρά ανταλλαγή μεταξύ των αρχηγών αποστολών της ΕΕ και του προέδρου Lulzim Basha ενόψει του νέου νομοθετικού σώματος, όπου η αντιπολίτευση θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές, την ένταξη στην ΕΕ, τα μέσα ενημέρωσης και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης» έγραψε στο Twitter ο Luigi Soreca.

Όπως φαίνεται η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία φαίνεται να ομαλοποιείται καθώς ΗΠΑ και ΕΕ είναι εκείνες που έχουν τον τελευταίο λόγο στις πολιτικές και μη, εξελίξεις της Αλβανίας.

Ο δρόμος προς την ΕΕ είναι δύσκολο και απαιτεί από την Αλβανία πλήρη συμμόρφωση με τους όρους που την έχουν τεθεί, μεταξύ των οποίων και ο έμπρακτος σεβασμός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πράγμα το οποίο μέχρι στιγμής δε έχει πραγματοποιηθεί.

Ο Ράμα έδωσε εντολή για πλήρη ψηφιακό έλεγχο της α...
Η Ελλάδα έστειλε 100.000 εμβόλια κατά του COVID-19...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 22/10/21, 21:36

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη