Σε 24ωρη λειτουργία από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου το Μαυρομάτι

Σε 24ωρη λειτουργία από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου το Μαυρομάτι

Σε 24ωρη λειτουργία επανέρχεται από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου το Τελωνείο στο Μαυροματί.

Το νέο ανακοινώθηκε από τον βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλειο Γιόγιακα. Επί του παρόντος το όριο των ατόμων που εισέρχεται στην Ελλάδα από το Μαυροματί είναι τα 250 άτομα ημερησίως, πράγμα που ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα.

Αναλυτικά, τα μέτρα που ισχύουν έχουν ως εξής:

α) Θα αναγνωρίζεται πλέον το rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή του από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριό του.

β) Αύξηση του ορίου ηλικίας στα παιδιά: Ο υγειονομικός έλεγχος θα αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών και όχι άνω των 6 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρει μαζί του:

1)Συμπληρωμένη φόρμα εισόδου PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr

2)Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR τεστ (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) ή πιστοποιητικό νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της απόφασης Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 39840 (ΦΕΚ 2742Β/25-06-2021) με τίτλο: Προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 , η οποία έχει ισχύ μέχρι της 03 Ιουλίου 2021, το ημερήσιο πλαφόν και ωράρια λειτουργείας στα σημεία διέλευσης παραμένουν ως έχουν:

Τελωνείο Κακαβιάς: χωρίς όριο στον αριθμό των ατόμων (24ωρη βάση)

Τελωνείο Μαυροματίου: 250 άτομα ημερησίως (24ωρη βάση)

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: χωρίς όριο στον αριθμό των ατόμων (για όλες τις κατηγορίες ταξιδιωτών και σε 24ωρη βάση)

Το Τελωνείο της Μέρτζανης παραμένει κλειστό

Θα τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου