Συμμετοχή της Αλβανίας στην τουρκική στρατιωτική άσκηση «Anatolian 21»

Συμμετοχή της Αλβανίας στην τουρκική στρατιωτική άσκηση «Anatolian 21»

Στη στρατιωτική άσκηση των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων «Anatolian 21» συμμετέχει και η Αλβανία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu .

Η Αλβανία βρίσκεται μαζί με το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Καζακστάν, το Πακιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν ασκούνται από τις 28 Ιουνίου, ενώ παρακολουθεί επίσης την άσκηση και το Κοσσυφοπέδιο με τη Μογγολία.

Στόχος της εν λόγω άσκησης αποτελεί η συνεργασία και ο συντονισμός των ειδικών δυνάμεων όλων των συμμετεχόντων χωρών, η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Επίσης, τους τελευταίους δύο μήνες, η Αλβανία ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Defender Europe 21 » με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και ακόμη 24 χώρες και ΝΑΤΟ σε σύνολο 28.000 πολυεθνικών δυνάμεων.

Είναι πασιφανές πως οι Τούρκοι πασχίζουν με κάθε τρόπο να προσεγγίζουν και να ελέγχουν την Αλβανία. Αυτή τη φορά όσο κι αν δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό στους πολίτες της Αλβανίας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, η κατάσταση κινείται με μόνο σκοπό την μετατροπή της χώρας σε τουρκικό προτεκτοράτο, ενώ η επιρροή της Τουρκίας δεν αφορά μόνο το στρατό. Ήδη ενόψει της θερινής περιόδου το ίδρυμα "Emre Yunus" στην Αλβανία, άρχισε τα φροντιστήρια τουρκικής γλώσσας σε παιδιά από 9 ετών και πάνω. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε μια επέκταση της Τουρκίας σε όλο το φάσμα μιας κοινωνίας που βρίσκεται εντός των Βαλκανίων.

Επιπλέον, η Ελλάδα, όσο κι αν οι Αλβανοί παίζουν σε «διπλό ταμπλό», σταδιακά έρχεται αντιμέτωπη με μια ακόμη πρόκληση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου