Στα Τίρανα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν - Σχέδια για την ειρήνη στα Βαλκάνια

Στα Τίρανα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν - Σχέδια για την ειρήνη στα Βαλκάνια

Επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αλβανία είχε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν

Σε συνέντευξή του προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στους σκοπούς της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για την διατήρηση της ειρήνης, αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Όσον αφορά την νατοϊκή συνεργασία, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και την ΕΕ, ανέφερε πως οι σχέσεις Τουρκίας και Αλβανίας συνεχίζουν με νέα δυναμική και πως γίνονται προσπάθειες εμβάθυνσης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Ακόμη επεσήμανε πως Τουρκία και Αλβανία συνεργάζονται στον αμυντικό βιομηχανικό τομέα με σκοπό την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Τέλος, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως Καλίν και Ράμα, είχαν συζήτηση για το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης Ερντογάν στην Αλβανία που θα γίνει μέσα στους επίσημους μήνες.

Τώρα πια φαίνεται πως έχει πετύχει το «συμπεθεριό» μεταξύ των δύο χωρών, με τον Ερντογάν να επισκέπτεται όποτε εκείνος επιθυμεί το νέο του τσιφλίκι στα Βαλκάνια.

Μήπως θα έπρεπε και η Ελλάδα να ακολουθήσει μια παρόμοια τακτική δίνοντας το παρών συχνά πυκνά στα μέρη της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία;

Μήπως τελικά γίνει «μάθημα» και για τους Έλληνες αυτός ο τουρκικός τρόπος προσέγγισης;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου