Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού σε όλη την Ελλάδα

Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού σε όλη την Ελλάδα

30 μοτοσικλετιστές από την Κύπρο ξεκίνησαν σήμερα στις 8 το πρωί από την Θεσσαλονίκη στην οποία βρέθηκαν από χθες και κατευθύνονται για τις Καστανιές του Έβρου, που αποτελούν τον πρώτο σταθμό της πορείας τους με αφορμή τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, από τους κατοχικό καθεστώς στη Δερύνεια της Κύπρου.

Επίσης την πορεία τους ακολουθούν και δύο ακόμη αυτοκίνητα στα οποία έχουν επιβιβαστεί η μητέρα του Τάσσου Ισαάκ και η αδερφή του Αναστασία.

Συνθήματα όπως, το «Δεν ξεχνώ» ή το «Η Μνήμη Τρέχει Ξανά», ή το «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», που αποτελεί και το διοργανωτή της εν λόγω πορείας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λευκό Πύργου, τιμώντας έτσι την θυσία των δύο παλληκαριών, αλλά και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την μοτοπορεία θα ακολουθούν και δύο αυτοκίνητα, σε ένα εκ των οποίων θα επιβαίνουν και η μητέρα του δολοφονημένου Τ. Ισαάκ, Τασούλα και η αδελφή του, Αναστασία.

«Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης» δήλωσε εκ μέρους της πρωτοβουλίας, ο μοτοσικλετιστής Αλέκος Μιχαηλίδης και πρόσθεσε: «Να μεταφερθεί σε όλο τον ελληνισμό το αίτημα εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων, που παραμένουν ελεύθεροι στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου».

Βασικός σκοπός της πορείας, εκτός από την διατήρηση και την μεταλαμπάδευση της μνήμης, αποτελεί η σύλληψη των υπαιτίων. Κρατώντας στα χέρια τους μια μεγάλη ελληνική σημαία, οι μοτοσικλετιστές της πορείας επιθυμούν να αναδείξουν την ανάγκη για ενότητα του Ελληνισμού.

Τέλος η πορεία τους θα περάσει από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, το Μεσολόγγι, τα Ιωάννινα, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη, τα Καλάβρυτα, τον Πειραιά και την Κρήτη. Στις 10 Ιουλίου θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα επιστρέψουν στις 11 του μηνός στην Λευκωσία. Κατά την 17η Ιουλίου εκεί θα λάβει χώρα μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου