Για μη ύπαρξη σχεδίου στα Βαλκάνια κατηγορεί την ΕΕ η Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Για μη ύπαρξη σχεδίου στα Βαλκάνια κατηγορεί την ΕΕ η Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, Olta Xhaçka, δήλωσε χτες από την Οχρίδα στο πλαίσιο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών, ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης των Δυτικών Βαλκανίων.

Όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Πρακτορείο Ειδήσεων, η Xhaçka, κατά την ομιλία της στο πάνελ "Κτίσιμο εμπιστοσύνης μέσω διαλόγου" (Building Trust Through Dialogue) που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ότι, «η περιοχή μας έχει υποστεί εξαιρετική μεταμόρφωση χάρη στο κοινό ευρωπαϊκό όνειρο και χάρη στην υποστήριξη της ΕΕ. Αλλά, στις 22 Ιουνίου, το Συμβούλιο έδειξε ότι η ΕΕ δεν έχει στρατηγική προσέγγιση στην περιοχή, την οποία ελπίζουμε ότι θα αλλάξει μετά την αποτυχία να δοθεί στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία ημερομηνία για την πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη.»

«Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα της ΕΕ. Πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα για να αυξήσουμε τη στρατηγική σημασία της περιοχής μας και να έχουμε μια πιο προληπτική προσέγγιση για την ένταξη, όχι μόνο να περιμένουμε από την ΕΕ, αλλά και να εργαστούμε σε περιφερειακό επίπεδο για να οικοδομήσουμε την Ευρώπη στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε έναν κοινό χώρο δυνατοτήτων», δήλωσε η υπουργός στην ομιλία της.

Η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, Olta Xhaçka, συμμετείχε στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών, που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου