Αιχμές Ράμα κατά της Ελλάδας από το Φόρουμ των Πρεσπών

Αιχμές Ράμα κατά της Ελλάδας από το Φόρουμ των Πρεσπών

Από το Φόρουμ των Πρεσπών, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες στην Οχρίδα των Σκοπίων, ο Ράμα τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο ο Αλβανός πρωθυπουργός ήταν αρκετά επικριτικός με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία για μια ακόμη φορά δεν επέτρεψε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τα Σκόπια.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μας πει τι να κάνουμε σε αυτήν την περιοχή. Μπορούμε να δείξουμε τι μπορούμε να γίνουμε. Είμαστε αρκετά μεγάλοι. Γιατί να περιμένουμε να γίνουμε μέλος της ΕΕ, ενώ μπορούμε να κάνουμε εμπόριο χωρίς εμπόδια;

Πριν από τους ηγέτες των χωρών της περιοχής, ο Ράμα άσκησε έντονη κριτική στην Ελλάδα αλλά και στα Σκόπια, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουν τις διαφορές.

«Ζούμε σε αυτήν την περιοχή για αιώνες, και έχουμε ακόμη και συγκρούσεις. Οι Έλληνες αδελφοί μας ενεργούν σαν να έχουν έρθει εδώ πριν απ' όλους τους άλλους. Και είμαστε πίσω τους. Οι Βόρειοι Μακεδόνες ενεργούν σαν να είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με την παρουσία τους. Ωστόσο, είμαστε εδώ, συζητάμε μετά από τόσους αιώνες.

Γιατί να περιμένουμε την ΕΕ να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, κεφαλαίων και αγαθών; Να έχετε ένα σταθμό στα σύνορα, να τους ανοίξετε και να τους απελευθερώσετε.

Είναι σημαντικό γιατί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διέλευση των συνόρων.»

Με ύφος μεγάλου ηγέτη ο Ράμα προσπαθεί να ασκήσει την δική του πειθώ προς του ξένους εταίρους, ωστόσο τι από τα συμφωνηθέντα εφαρμόζει και ποια δικαιώματα σέβεται, αυτός και η κυβέρνησή του;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου