Από αύριο 1η Ιουλίου καταργείται η περιαγωγή - roaming στα Δυτικά Βαλκάνια

Από αύριο 1η Ιουλίου καταργείται η περιαγωγή - roaming στα Δυτικά Βαλκάνια

Από αύριο 1η Ιουλίου 2021 καταργείται η περιαγωγή δεδομένων – roaming μεταξύ της ΕΕ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Οπότε και κανένας δεν θα έχει επιπλέον χρεώσεις όταν για παράδειγμα θα ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Αλβανία ή το αντίστροφο και θα θέλει να επικοινωνήσει με τον ελληνικό ή τον αλβανικό του αριθμό, χωρίς να απαιτείται να αλλάξει αριθμό.

Αυτή η απόφαση, ειδικά για τους Βορειοηπειρώτες, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ευεργετική καθώς οι ακριβές χρεώσεις ήταν εκείνες που επηρέαζαν πολύ την επικοινωνία τους, με τους ηλικιωμένους πολλές φορές να μην έχουν στην διάθεσή τους ελληνικό σήμα και έτσι για να επικοινωνούν με τα παιδιά τους στην Ελλάδα, χρεώνονταν το τετραπλάσιο.

Το ίδιο αφορά και όσους διαθέτουν ελληνικό αριθμό και διαμένουν στην Αλβανία, αφού κι εκείνοι θα μπορούν αν επικοινωνούν χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Μέχρι πρότινος οι πολίτες των Βαλκανίων εκτός της ΕΕ χρεώνονταν τέσσερεις φορές περισσότερο σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

Ωστόσο η αρχή της κατάργησης της περιαγωγής θα ξεκινήσει από τα Δυτικά Βαλκάνια και θα αποτελέσει προπαρασκευαστική φάση και για την κατάργηση εντός της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου