Προσφορά σκάφους στην Πολεμική Αεροπορία από τον εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη

Προσφορά σκάφους στην Πολεμική Αεροπορία από τον εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη

Την κατασκευή και δωρεά στην Πολεμική Αεροπορία ενός νέου σκάφους έλξης αλεξίπτωτου τύπου PIKILOS 9 ανέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Όπως αναφέρει η σελίδα militarie.gr, η πρόταση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνας και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του.Το νέο σκάφος θα αποτελέσει εκπαιδευτικό μέσο στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, με έδρα την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθεί στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), το οποίο έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στη θαλάσσια επιβίωση και διάσωση.

Η εκπαίδευση απευθύνεται στους ιπτάμενους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε πληρώματα αέρος ξένων Αεροποριών, καθώς και σε μέλη-διασώστες πολιτικών φορέων και συλλόγων.

Η δωρεά αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων του Σχολείου, με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων.Το σκάφος έλξης αλεξίπτωτου επιτρέπει την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης χωρίς τη χρήση αεροσκαφών και ελικοπτέρων για ρίψη των αλεξιπτωτιστών, τουλάχιστον για την εκπαίδευση στον τρόπο προσθαλάσσωσης και επιβίωσης στη θάλασσα, ημέρα και νύκτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου