«Δυτική Βουλγαρία» αποκάλεσε ο Ράμα τα Σκόπια

«Δυτική Βουλγαρία» αποκάλεσε ο Ράμα τα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα σε συνάντησή του με τον ομόλογό του στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ ευρισκόμενος στο οικονομικού φόρουμ που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στα Σκόπια, αναφέρθηκε στο βέτο που άσκησε η Βουλγαρία και που σταμάτησε ταυτόχρονα και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται απογοητευμένοι γιατί ξαφνικά εμφανίζεται η Βουλγαρία και θέλει κάτι περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα, μιας και η χώρα του υπέστη ταυτόχρονα τις ίδιες ακυρωτικές συνέπειες στο θέμα των διαπραγματεύσεων.

Επίσης, ο Ράμα δήθεν αστειευόμενος, είπε στον Ζόραν Ζάεφ: «Ελπίζω πως δεν θα θέλουν να σας αποκαλέσουν Δυτική Βουλγαρία, γιατί τότε θα πρέπει να διαπραγματευτείτε ξανά με τους Έλληνες…».

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρει η σκοπιανική ιστοσελίδα Σλόμποντεν Πέτσατ, οι δύο χώρες εντάσσονται από κοινού στο ίδιο "πακέτο" διαπραγμάτευσης.

Από πλευράς του ο Ζάεφ είπε πως θα πρέπει και οι δύο χώρες να βασίζονται στις δυνάμεις τους και όχι μόνο στις Βρυξέλλες και σε όσα εκείνες λένε, ενώ το ότι η χώρα του δεν προχωράει προς την ένταξη, οφείλεται σε προβλήματα της Ένωσης. «Η Ευρώπη έχει ένα πρόβλημα σήμερα. Η μεγάλη, οραματική ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης έχει ένα πρόβλημα σήμερα. Και το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την ΕΕ. Οι Βρυξέλλες μας είπαν ότι η ΕΕ δεν κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εξασφαλίσει την ενταξιακή ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια», είπε ο Ζάεφ.

Όσον αφορά τον Ράμα και την ειρωνική του στάση όλο αυτό το διάστημα απέναντι την Ελλάδα, πρώτον φανερώνει κόμπλεξ κατωτερότητας και δεύτερον τέτοιες δηλώσεις αποτελούν στοιχείο προβοκάτσιας και πρόκλησης ταραχών.

Και πάλι όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει η Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να δείξεις επιτέλους πυγμή ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου