29 χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

29 χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

Την 29η επέτειο από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ως επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, γιόρτασαν σήμερα κληρικοί και λαϊκοί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα.

Εκτός αυτού η 24η Ιουνίου, ως ημέρα της Γέννησης του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, γιορτάστηκε με την συμμετοχή πιστών, ενώ επίσης συμμετείχαν όλοι οι μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς οι βελτιωμένες επιδημιολογικές συνθήκες επέτρεψαν (με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) στους πιστούς να παρευρεθούν στην εορτή.

Στο τέλος της Λειτουργίας, εξ ονόματος της Ιεράς Συνόδου και των πιστών, μίλησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της γιορτής και στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, καθώς και τη θέση του στην Εκκλησία,. Ακόμη αναφέρθηκε και στην ιστορική στιγμή της εκλογής του Αρχιεπισκόπου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το 1992. Μια επιλογή που αποδείχθηκε να αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για την Αλβανία ως χώρα.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι ένα μοναδικό παράδειγμα του πόσο αγάπησε τον Θεό και τους ανθρώπους και τη χώρα μας. Και ως ανταμοιβή, ο Θεός τον ευλόγησε να αποτελεί την κεφαλή της Εκκλησίας μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορυτσάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ευχαριστώντας τον, τόνισε ότι οι μέρες του και η συνέχιση της ζωής του βρίσκονται στα χέρια του Θεού, αλλά στο χέρι του κάθε πιστού είναι να χρησιμοποιεί την προσευχή, γνωρίζοντας το θέλημά Του και ζώντας το Άγιο Πνεύμα.

Τέλος, ο Μακαριώτατος μοιράστηκε με τους πιστούς το όραμα για αρκετές μελλοντικές πρωτοβουλίες για το επόμενο έτος, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε την ευλογία του Θεού για τα έργα που θέλουμε να εκτελέσουμε, όπως η ανακαίνιση της εκκλησίας του Αγίου Προκοπίου στα Τίρανα, την επέκταση της σχολής «Πρωταγωνιστές», την επέκταση του έργου υδροηλεκτρικής ενέργειας, την δημιουργία οικονομικών πόρων και την ορθόδοξη κλινική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου