«Ο δικέφαλος αετός είναι βυζαντινός, δεν μας εκφράζει», δήλωσε Αλβανός καθηγητής

«Ο δικέφαλος αετός είναι βυζαντινός, δεν μας εκφράζει», δήλωσε Αλβανός καθηγητής

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται οι Αλβανοί διανοούμενοι, οι οποίοι ασκούν και άμεση επιρροή στο λαό της χώρας τους. Πότε δημιουργούν σκόπιμες έριδες, πότε τρέφουν τον αλβανικό αλυτρωτισμό και πότε συμπεριφέρονται ως ευρωπαίοι.

Από τη μία γιόρτασαν και τίμησαν το έτος Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη και από την άλλη κάλυψαν το άγαλμά του για να πατήσει στην πλατεία των Τιράνων ο σουλτάνος Ερντογάν, χωρίς να «μολυνθούν» τα μάτια του, καθώς θα αντίκρυζε τον τρομερό Βυζαντινό ήρωα, να «καμαρώνει» για τα πεπραγμένα εκείνων που τον έχρισαν ήρωά τους.

Αυτή τη φορά όμως το θέμα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, με τον Αλβανό καθηγητή Μαρκ Μάρκου να τονίζει πως ο δικέφαλος αετός, που είναι και το εθνικό έμβλημα της Αλβανίας, δεν τους εκφράζει.

Ο Εν λόγω κύριος, ναι μεν παραδέχτηκε δημόσια μια ιστορική αλήθεια, ωστόσο θεώρησε άσχημο ο δικέφαλος αετός που είναι σύμβολο των Ρωμιών όπως είπε, να εκπροσωπεί την Αλβανία.

Στην προκειμένη περίπτωση έστω και η μερική απόρριψη του εθνικού τους συμβόλου, φανερώνει μια αλήθεια που αρκετοί στην Αλβανία δεν παραδέχονται. Ακόμη αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο) πήρε το σύμβολο του δικέφαλου αετού από την Αλβανία, ενώ στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου