Το «Ελληνικό Πάρκο» στα Τίρανα και η Ελληνική μειονότητα

Το «Ελληνικό Πάρκο»  στα Τίρανα και η Ελληνική μειονότητα

Ο εγκαινιασμός του «Ελληνικού Πάρκου» τελέστηκε σήμερα στην πόλη των Τιράνων, παρουσία τόσο Ελλήνων, όσο και Αλβανών αξιωματούχων, ενισχύοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας.

Από εδώ και πέρα μάλλον η «γέφυρα» της Ελληνικής Μειονότητας φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί και θα μετατραπεί σε έκθεμα. Ίσως θα περνάνε, πότε οι Έλληνες και πότε οι Αλβανοί πολιτικοί, να την βλέπουν αν είναι ακόμη γερή ή αν προχωρά η κατάρρευσή της.

Ας παλεύουν οι γέροι και οι λιγοστοί νέοι της ΕΕΜ να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους, η Ελλάδα μάλλον βολεύεται σε αυτή την κατάσταση. Μέχρι να «σβήσουν» οι γηγενείς Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο, εκείνη θα ανακαινίζει πάρκα και θα χρηματοδοτεί την Αλβανία, χωρίς να απαιτεί τίποτα το ουσιαστικό για τους Έλληνες.

Αφού τους άφησε στα χέρια του Ράμα, περιμένει με τον πολιτισμένο διάλογο εκείνος να τους φροντίσει, ενώ αυτός πότε τους σκοτώνει και πότε τους απαγορεύει τα βασικά τους δικαιώματα στην γη και στην ιδιοκτησία τους.

Καλά τα πάρκα και οι άθλοι, το θέμα όμως είναι ποιος τελικά θα καταφέρει να κρατήσει ζωντανό έναν αληθινό αθλητή στην περιοχή… Τον Ελληνισμό που δεν σταματά να ελπίζει στην αληθινή στήριξη της μητέρας Πατρίδας!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου