Συνάντηση του Προεδρείου της ΚΟΦ Ελλάδας – Αλβανίας με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα

Συνάντηση του Προεδρείου της ΚΟΦ Ελλάδας – Αλβανίας με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, η Αντιπρόεδρος κυρία Κεφάλα Μαρία- Αλεξάνδρα και το μέλος κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 16 Ιουνίου, στη Βουλή των Ελλήνων, με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, κυρία Luela Ηajdaraga.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο

Ο κ. Γιόγιακας αναφέρθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρόεδρος της ΚΟΦ επισήμανε την προστασία των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού, περιουσίας και εκπαίδευσης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς αποτελεί «γέφυρα» φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ σε θετική κατεύθυνση επίλυσης είναι και τα θέματα που αφορούν τους Αλβανούς πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας.

Από τη πλευρά της, η κυρία Hajdaraga εξέφρασε ευχαριστίες για την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. καθώς και για την παροχή βοήθειας την περίοδο της πανδημίας και του σεισμού το 2019.

Κλείνοντας και οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν την πρόθεση σύσφιξης των ελληνοαλβανικών σχέσεων με εποικοδομητικό διάλογο και με σεβασμό εκατέρωθεν.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου