«Η UEFA έδωσε κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα» λένε οι Σκοπιανοί

«Η UEFA έδωσε κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα» λένε οι Σκοπιανοί

Το θέμα των Σκοπίων, καθώς και της συντομογραφίας του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» αποτελεί αυτές τις μέρες ένα από τα καυτά θέματα της ελληνικής εθνικής πολιτικής, μιας και όπως φαίνεται οι Σκοπιανοί δεν είναι πρόθυμοι να σεβαστούν την Συμφωνία των Πρεσπών και τα άρθρα που απορρέουν απ' αυτήν.

Παρά την επιστολή του Υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προς τον Πρόεδρο της UEFA, σχετικά με το λογότυπο στην εμφάνιση της ομάδας των Σκοπίων στο EURO2020, η UEFA θεωρεί πως πράττει ορθά, αφού λέει ότι στην επίσημη ανακοίνωση χρησιμοποιεί τον όρο «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βόρειας Μακεδονίας» και ότι αυτή η ονομασία δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημα.

Επίσης η UEFA επικαλούμενη το Άρθρο 1, παράγραφο 3, από τη Συμφωνία των Πρεσπών, γνωστοποίησε πως εφαρμόζει ορθά τα όσα απαιτούν οι διεθνείς κανονισμοί και πως ο κωδικός «ΜΚD» απορρέει και από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης – ISO .

Ακόμη, την αντίθεσή του σε αυτή την απόφαση εξέφρασε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος και είναι ο εμπνευστής – υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε ανάρτησή του στο Facebook, θεωρεί πως οι ακροδεξιοί – εθνικιστικοί κύκλοι της «Βόρειας Μακεδονίας», δεν τηρούν την Συμφωνία των Πρεσπών και ζητά την ορθή εφαρμογή της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου