Οι Αλβανοί καταθέτουν 1,3 δις δολάρια στο εξωτερικό

Οι Αλβανοί καταθέτουν 1,3 δις δολάρια στο εξωτερικό

Ποσό ισοδύναμο με το 1/3 του προϋπολογισμού της χώρας μεταφέρθηκε στο εξωτερικό την τελευταία πενταετία Ποσό που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της Αλβανίας μεταφέρθηκε από τη χώρα στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με έκθεση της Global Financial Integrity (GFI).

Σύμφωνα με δημοσίευμα τoυ "Balkan Insight", κατά τη διάρκεια της παραπάνω περιόδου έχουν μεταφερθεί παράνομα στο εξωτερικό 1,3 δισ. δολαρία. Αυτά τα χρήματα έχουν αποτελούν προϊον φοροδιαφυγής και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Η GFI, οργάνωση που χρησιμοποιεί τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέει ότι το 2008, 405 εκατ. δολάρια ή 306 εκατ. ευρώ, είχαν μεταφερθεί παράνομα από την Αλβανια.

Ο Κλαρκ Γκασκόιν, εκπρόσωπος της GFI, είπε ότι το 60% των χρημάτων αυτών προέρχονται από φοροδιαφυγή, 35% απο εγκληματικές δραστηριότητες και 5% από τη διαφθορά.Η κεντροδεξιά κυβέρνηση, αναφέρεται στο "Balkan Insight", έχει στιγματιστεί από πολλα σκάνδαλα διαφθοράς και η Διεθνής Διαφάνεια, στην τελευταία έκθεσή της, θεωρεί την Αλβανία ως μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπης.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Πρώην Αλβανός υπουργός: Τα στοιχεία για την Ελληνι...
Οικολόγοι καλούν για ενίσχυση του καθαρισμού στη Λ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη