Προβλήματα εισόδου των πολιτών από το Μαυρομάτι στην Ελλάδα

Προβλήματα εισόδου των πολιτών από το Μαυρομάτι στην Ελλάδα

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του τελωνείου στο Μαυρομάτι και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης προχώρησε σε δημόσια τοποθέτηση, όπου κάνει λόγο για φιάσκο, καθώς οι τελωνειακές αρχές αδυνατούν να ενεργοποιήσουν το σύστημα PLF πράγμα που δεν επέτρεψε την είσοδο κανενός πολίτη από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση:

«Φιάσκο η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε πολλούς να πανηγυρίζουν για τη δήθεν συμβολή τους στην επαναλειτουργία του τελωνίου του Μαυροματίου, μετά από έναν σχεδόν χρόνο που παρέμενε κλειστό. Σήμερα όμως που ήρθε η μέρα της επαναλειτουργίας, αποκαλύφθηκε η ανοργανωσιά, η ανικανότητα, και η έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί ομαλά και με ασφάλεια.

Δεν έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα plf για να το συμπληρώνουν οι διερχόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισέλθει κανείς από τη γειτονική Αλβανία. Από το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει έρθει κάποια επίσημη ενημέρωση, ούτε έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει την εμπορική κίνηση και τη διέλευση φορτηγών και εμπορευμάτων, ενώ προς το παρόν το μόνο που γίνεται είναι να βγαίνουν ΙΧ από τη χώρα μας χωρίς να γνωρίζουν ωστόσο αν μπορούν να επιστρέψουν λόγω plf από το τελωνείο Μαυροματίου, ή αν πρέπει να πάνε από Κακαβιά για να ξαναμπούνε στην Ελλάδα.

Ας αφήσουν λοιπόν οι «αρμόδιοι» τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς, κι αφού πρώτα δώσουν άμεσες λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πλήρης απουσία σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του τελωνείου, ύστερα να απολογηθούν στην τοπική κοινωνία, στις επιχειρήσεις της περιοχής, και στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, γι' αυτό το μπάχαλο», αναφέρει ο βουλευτής Μ. Κάτσης

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος στο Σεράγεβο
Επιστημονικές απόψεις για την προέλευση των Αλβανώ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, 13:51

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη