Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην άσκηση «Adrion Livex 2021»

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην άσκηση «Adrion Livex 2021»

Τo ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ρουσσέν» του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε, από τις 30 Μαΐου έως και σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, στην πολυεθνική άσκηση «Adrion Livex 2021» στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση διοργανώθηκε από τη Σλοβενία. Σε αυτή συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας στελέχωσε το εν όρμω επιτελείο της άσκησης. Σήμερα, ο αρχιεπιστολέας του αρχηγείου στόλου αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών στον λιμένα του Κόπερ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, έρευνας και διάσωσης καθώς και θαλάσσιας αποτροπής.

Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

ΗΠΑ: Ο Ερντογάν να λογοδοτήσει για την Αγία Σοφία
Αλβανίδα ΥΠΕΞ: Έχουμε εκπληρώσει τους όρους της ΕΕ

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 08/08/22, 22:07

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη