Η Σερβία απαιτεί σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο

Η Σερβία απαιτεί σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλουν το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία να καταλήξουν σε συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ.

«Εμείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση αισθανόμαστε ένα είδος επείγοντος για αυτήν τη διαδικασία και θα θέλαμε τα μέρη να προχωρήσουν γρήγορα» , δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου.

Όσον αφορά την Ένωση, ο Palmer είπε ότι τα μέρη που συμμετέχουν στον διάλογο πρέπει να σέβονται όλες τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Το Βελιγράδι απαιτεί να συγκροτηθεί η Ένωση Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη στις Βρυξέλλες το 2013, αλλά η κυβέρνηση του Κούρτι ανακοίνωσε ότι είναι αντίθετη με αυτό το έργο.

Αν και η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου θεωρεί ότι υπάρχουν αντισυνταγματικά στοιχεία στη συγκεκριμένη συμφωνία, ο Πάλμερ δήλωσε ότι οι παράμετροι που απαιτούνται στη συζήτηση δεν πρέπει να εμποδίζουν τη διαδικασία.

Όσον αφορά τη συνάντηση Κούρτι – Βούτσιτς στα μέσα Ιουνίου, ο Πάλμερ είπε ότι εναπόκειται στους ηγέτες των δύο χωρών να αποφασίσουν για τα θέματα που θα συζητήσουν.

Γιατί η Τουρκία έχει ήδη χαθεί για τη Δύση
Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ταξ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη