Η Αλβανία αγοράζει Γαλλικά ελικόπτερα

Την 3η Δεκεμβρίου 2012 στο αεροδρόμιο Ρινάς κοντά στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε μια τελετή μεταφοράς του πρώτου ελικοπτέρου Eurocopter AS532AL Cougar (αριθμός FA-631, προσωρινό γαλλικό νηολόγιο F-ZWDP) στην Αλβανία.

Η αξία του συμβολαίου για την παράδοση μέχρι το τέλος του 2013 πέντε ελικοπτέρων AS532AL Cougar στο Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας από την Eurocopter αναφέρεται με 78,6 εκατομμυύρια ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η σύμβαση με την εταιρεία Eurocopter περιλαμβάνει την προμήθεια ενός ελικοπτέρου σε διαμόρφωση VIP, ενός ελικοπτέρου σε διαμόρφωση SAR, ενός ελικοπτέρου για αεροδιακομιδές και δύο σε διαμόρφωση μεταφοράς στρατευμάτων.Το πρώτο ελικόπτερο που ήταν να παραδοθεί στην Αλβανία ήταν το FA-630 (γαλλικό νηολόγιο F-ZWDL), το οποίο έκανε την πρώτη πτήση το Νοέμβριο του 2011, αλλά στις 12 Ιουλίου 2012 συνετρίβηκε στη νότια Γαλλία κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με ένα γαλλικό πλήρωμα.


Δείτε σχετικό βίντεο:

Γιαννάκου: Η Αλβανία να αφήσει τους μεγαλοϊδεατισμ...
Αποκλεισμός για την Πάρμα, σούπερ Νίνης
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click