Soreca: Οι διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ θα φέρουν αντιπαράθεση δικαιοσύνης και οργανομένου εγκλήματος

Soreca: Οι διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ θα φέρουν αντιπαράθεση δικαιοσύνης και οργανομένου εγκλήματος

Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Luigi Soreca, λέει ότι η έναρξη των συνομιλιών για ένταξη θα επιταχύνει την αντιπαράθεση της δικαιοσύνης με το οργανωμένο έγκλημα στην Αλβανία.

To Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο αναφέρει πως κατά τη συνέντευξή του ο Soreca με τον δημοσιογράφο Lutfi Dervishi για το RTSH, δήλωσε ότι «είναι μια σημαντική στιγμή, γιατί αυτό θα επιτρέψει στην Αλβανία, δηλαδή στους οργανισμούς της ΕΕ, να επιταχύνει το επίπεδο των παρεμβάσεων, αλλά και τους τρόπους παρέμβασης. Έτσι, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε τις συνομιλίες για ένταξη, τόσο περισσότερο θα χτυπήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί παράνομα. Έτσι βλέπω μια γρήγορη επιτάχυνση μετά την έναρξη αυτών των συνομιλιών».

Ο πρέσβης Soreca μίλησε επίσης για τα πρώτα αποτελέσματα της έννοιας "ακολουθήστε τα χρήματα", η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, σηματοδοτεί την αρχή της καταπολέμησης του εγκλήματος και των παράνομων περιουσιακών στοιχείων.

«Ο γενικός εισαγγελέας Olsion Cela έχει δώσει οδηγίες στους εισαγγελείς να επικεντρωθούν στη δήμευση. Και όπως γνωρίζετε, για μένα αυτό είναι το σημείο εκκίνησης, η αφετηρία του πολέμου, της καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος και του παράνομου πλούτου. Αυτό συμβαίνει όλο και περισσότερο, κάθε μέρα» είπε ο Soreca.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου