Soreca: Υποστηρίζουμε την ανακήρυξη του Αώου σε Εθνικό Πάρκο

Soreca: Υποστηρίζουμε την ανακήρυξη του Αώου σε Εθνικό Πάρκο

Ο Πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Luigi Soreca επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία πολλών οργανώσεων να κηρύξουν τον ποταμό Αώο Εθνικό Πάρκο.

Μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter, γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αλβανικές αρχές σχετικά με αυτό το ζήτημα.

«Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Αώου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά αυτό το ζήτημα μαζί με τις πρεσβείες της ΕΕ, σε διαβούλευση με τις αλβανικές αρχές. Είναι απαραίτητο να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινοτήτων και των περιβαλλοντικών εμπειρογνωμόνων», γράφει ο Soreca.

Ακτιβιστές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς και διασημότητες όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο έχουν μιλήσει υπέρ του ποταμού ούτως ώστε να μετατραπεί σε Εθνικό Πάρκο , προστατεύοντάς το από καταστροφικές και εκμεταλλευτικές εξελίξεις.

Παρόλα αυτά, η τωρινή κυβέρνηση Ράμα, η οποία μόλις κέρδισε την τρίτη θητεία της, δεν ανακήρυξε ακόμη τον Αώο σε Εθνικό Πάρκο. Μέχρι στιγμής ο εν λόγω ποταμός και το περιβάλλον οικοσύστημά του, απλά τελεί υπό καθεστώς προστασίας, το οποίο ίσως είναι ένα καλό πρώτο βήμα, μέχρι να ανακηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου