Αυστρία - Τσεχία - Σλοβενία: Έτοιμη η Αλβανία για την ΕΕ

Αυστρία - Τσεχία - Σλοβενία: Έτοιμη η Αλβανία για την ΕΕ

Τρεις υπουργοί χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιολόγησαν ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και να καθίσει στην πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη τον Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα Τίρανα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβενίας τόνισαν ότι η χώρα έχει κάνει τη δουλειά της και τώρα είναι η σειρά του Συμβουλίου να δώσει στην Αλβανία το πράσινο φως.

"Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ενώ ο Τσέχος ομόλογός του Γιακούμπ Κουλχάνεν επαίνεσε την πρόοδο της χώρας κυρίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Άντζε Λογκάρ σημείωσε το γεγονός ότι η χώρα του κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου και υπογράμμισε ότι η διεύρυνση και το ζήτημα των Δυτικών Βαλκανίων θα βρίσκονται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

" Έτσι, η Αλβανία θα έχει ενεργό συνομιλητή. Πολύ ενεργός συνομιλητής και υποστηρικτής της διαδικασίας διεύρυνσης", δήλωσε ο Σλοβένος Υπουργός.

Τέλος η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, δήλωσε ότι η Αλβανία πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την Πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη εντός του πρώτου εξαμήνου τρέχοντος έτους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου