Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Σε απευθείας σύνδεση με το Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, η ΕΡΤ θα μεταδώσει απόψε Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 22:00, τον 2ο Ημιτελικό του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 4η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 20/5) με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ψηφοφορία των 1500 διαπιστευμένων δημοσιογράφων διεθνώς – η οποία είναι ακόμα ανοιχτή- η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μέχρι στιγμής στα αποτελέσματα του 2ου ημιτελικού, ενώ στον τελικό οι προτιμήσεις των δημοσιογράφων την τοποθετούν στην 3η θέση.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την Στεφανία στα παρασκήνια, και ακούστε τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Ρότερνταμ, Άγι Μενούτη, να δίνει το κλίμα της προετοιμασίας του ημιτελικού μιλώντας στην εκπομπή "Από τις έξι" για τον παλμό της χθεσινής τελευταίας πρόβας της Ελλάδας, καθώς και για ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, όμως διορθώθηκε αμέσως.

Η σειρά εμφάνισης

  1. Σαν Μαρίνο
  2. Εσθονία
  3. Τσεχία
  4. Ελλάδα
  5. Αυστρία
  6. Πολωνία
  7. Μολδαβία
  8. Ισλανδία
  9. Σερβία
  10. Γεωργία
  11. Αλβανία
  12. Πορτογαλία
  13. Βουλγαρία
  14. Φινλανδία
  15. Λετονία
  16. Ελβετία
  17. Δανία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς. Στον αποψινό 2ο Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

Όλες τις φάσεις του Διαγωνισμού μπορείτε να τις παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δευτέρου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών), διαδικτυακά από το ertnews.gr καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Πώς μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες της Αλβανίας:

Στέλνουμε sms με τον κωδικό 04 στον αριθμό 54345, με χρέωση 120 ALL.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου