Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Στη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ο συνοριακός σταθμός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για τη διέλευση των αλλοδαπών εργατών γης, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην Κοζάνη.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία «θα υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΎ στο Τελωνείο», ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Κασαπίδη για «δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου του ΕΟΔΥ στη δυτική Μακεδονία». Σημείωσε ακόμη ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την έναρξη της λειτουργίας του συνοριακού σταθμού μιας και θα πρέπει να συντονιστούν τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στη λειτουργία του.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την υποχώρηση που παρουσιάζει η πανδημία στη δυτική Μακεδονία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με «τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς που πραγματοποιούμε κάθε ημέρα, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το τοίχος ανοσίας που χρειάζεται η χώρα».
Υπογράμμισε δε, ότι «όλοι οι δείκτες της πανδημίας, με τους θανάτους, τους διασωληνωμένους, τους νοσούντες και τον αριθμό των κρουσμάτων, είναι σε καλύτερο επίπεδο από τις προηγούμενες ημέρες» και ζήτησε από τους πολίτες «να μην δείξουν κανένα σημείο χαλάρωσης απέναντι στην πανδημία».

Ο κ. Αρκουμανέας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με θέμα τη λειτουργία του συνοριακού σταθμού στην Κρυσταλλοπηγή καθώς το θέμα της διέλευσης των αλλοδαπών εργατών από την Αλβανία είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή εξέλιξη της καλλιεργητικής περιόδου στα φασόλια, τα καπνά τα κεράσια τα ροδάκινα και τα μήλα, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σπύρος Κουταβάς


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ιταλό - αλβανική συμφωνία για την προώθηση της ιτα...
Ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων πολιτών από τρίτες ...

Σχετικά άρθρα