Αλβανία: Ρεκόρ χαμηλών κρουσμάτων Covid-19

Αλβανία: Ρεκόρ χαμηλών κρουσμάτων Covid-19

Το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν δεκαεπτά κρούσματα του SARS-CoV-2, ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε ημερήσια βάση τον τελευταίο χρόνο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη βαλκανική χώρα να φθάνει τους 132.032.

Το ίδιο διάστημα, τρεις θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 2.435, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 4.178, εκ των οποίων 3.276 στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, την πρώτη δόση των εμβολίων τους κατά της COVID-19 έχουν λάβει 670.000 άνθρωποι, ενώ πάνω από 200.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη, με βάση τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας (22:00-06:00) παραμένει σε ισχύ. Η τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση δεν έχει λάβει αποφάσεις ακόμη για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Επιχειρηματίες στους τομείς των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ζητούν να αρθούν τα μέτρα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου