Επαναλειτουργιά των μεθοριακών σταθμών ζητούν οι βουλευτές ΝΔ Φλώρινας και Καστοριάς

Επαναλειτουργιά των μεθοριακών σταθμών ζητούν οι βουλευτές ΝΔ Φλώρινας και Καστοριάς

Την άμεση επαναλειτουργιά των μεθοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Νίκης, ζήτησαν από το Γενικό Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές της ΝΔ Καστοριάς και Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και Ζήσης Τζηκαλάγιας. 

Το θέμα έγινε γνωστό έπειτα από δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδη. 

Δελτίο τύπου:

«Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, οι βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας επισκέφτηκαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπου συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, λόγω απουσίας του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Χαρδαλιά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρωσία.

Στο Γενικό Γραμματέα ετέθη για πολλοστή φορά η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των μεθοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Νίκης. Ο κ. Αντωνιάδης του επεσήμανε πως η οικονομική αιμορραγία την οποία υφίσταται ο νομός Φλώρινας από τους κλειστούς μεθοριακούς σταθμούς είναι τεράστια, ως εκ τούτου επιβάλλεται η άμεση επαναλειτουργία τους για επιχειρηματικούς λόγους όπως και για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εργατών γης. Σε περίπτωση που για υγειονομικούς λόγους αυτό δεν καθίσταται άμεσα δυνατό, ζητήθηκε από τον κ. Παπαγεωργίου να δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα διέλευσης εργατών γης και να υπογραφούν ειδικές άδειες διέλευσης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. 

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα από την αρχή, αφού επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού που κατά κόρον επιδεικνύουν στα σύνορα της χώρας μας ταξιδιώτες από συγκεκριμένες βαλκανικές χώρες, καθώς και τη σημασία που έχει η προάσπιση της δημόσιας υγείας από εισαγόμενα κρούσματα, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενα θετικά αποτελέσματα με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών. Οι βουλευτές και ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή μέχρι να υπάρξει εξεύρεση οριστικής λύσης».

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Άνδρας προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκε...
Το State Department για την ιδιοκτησία των θρησκευ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 18/08/22, 18:01

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη