Το State Department για την ιδιοκτησία των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία

Το State Department για την ιδιοκτησία των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την έκθεσή του για τη θρησκευτική ελευθερία στην Αλβανία για το έτος 2020. Η έκθεση αναφέρει ότι οι θρησκευτικές κοινότητες αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του έτους λόγω των περιοριστικών μέτρων COVID-19.

"Ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν απάντησε σε ατομικά ή συλλογικά αιτήματα μέσω του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου σχετικά με πρόσθετη οικονομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού".

Η ιδιοκτησία είναι το κύριο πρόβλημα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία. Οι θρησκευτικές κοινότητες εξέφρασαν ανησυχία κατηγορώντας τη γραφειοκρατία στη διαδικασία της επιστροφής περιουσιακών στοιχείων και της νομιμοποίησης.

"Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ζήτησε από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επισπεύσουν τη διαδικασία διεκδίκησης περιουσίας και να επιστρέψουν τα κτίρια θρησκευτικών ομάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν κατά την κομμουνιστική περίοδο", αναφέρει η έκθεση.

"Η διαφθορά, η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία σε θέματα ιδιοκτησίας και τα βάρη για το δικαστικό σώμα εμπόδισαν τις θρησκευτικές κοινότητες να προωθήσουν αξιώσεις για την περιουσία τους.

Χιλιάδες υποθέσεις βρίσκονταν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απαρτίζεται από δικαστές που περνούν μια ολοκληρωμένη διαδικασία ελέγχου. Χωρίς απαρτία, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποφασίσει για τις υποθέσεις», συνεχίζει η έκθεση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου