Όταν η υποψήφια της Αλβανίας στη Eurovision έδειρε δυο Ελληνίδες επειδή έβρισαν την χώρα της

Όταν η υποψήφια της Αλβανίας στη Eurovision έδειρε δυο Ελληνίδες επειδή έβρισαν την χώρα της

Άντζελα Περιστέρη: Ο ελληνικής καταγωγής προπάππος και το ξύλο στις δυο Ελληνίδες που έβρισαν την Αλβανία.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέει ο λαός, μια φράση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της τραγουδίστριας Άντζελα Περιστέρη, Η νεαρή τραγουδίστρια με καταγωγή από την Κορυτσά θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Karma και στα πλαίσια της προβολής της συμμετοχής στην Ελλάδα, εδώ και μερικούς μήνες βλέπουμε και διαβάζουμε διάφορες συνεντεύξεις της σε ελληνικά ΜΜΕ.

Η συμμετοχή της έχει προβληθεί από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μέσω συνέντευξης-αφιέρωμα αλλά και από άλλα κανάλια όπως το OPEN TV που την φιλοξένησε προ τριών εβδομάδων στην εκπομπή Ευτυχείτε!. Κατά την διάρκεια της συνέντευξής της αποκάλυψε για ακόμη μια φορά πως ο προπάππους της ήταν Έλληνας, εξού και το ελληνικό της επίθετο, ενώ η ίδια δηλώνει πως είναι Αλβανίδα όπως και οι γονείς της. Με λίγα λόγια, η μοναδική κληρονομιά του προπάππου στην οικογένεια ήταν το επίθετο και μόνο και η ελληνική του καταγωγή εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και δεν πέρασε στους απογόνους του.

Μεταξύ άλλων ερωτήθηκε και για τυχόν φαινόμενα ρατσισμού που η ίδια αντιμετώπισε κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, απαντώντας «Ελάχιστα, μου έχουν συμπεριφερθεί πάρα πολύ καλά. Πάρα πολύ λίγο στην αρχή που δεν ήξερα και καλά τη γλώσσα.» και συμπληρώνει σχολιάζοντας τους Αλβανούς καλλιτέχνες που κρύβουν την καταγωγή τους: «Εγώ που το λεγα από την αρχή δεν είχα πρόβλημα με κανέναν.»

Ας πάμε τώρα στο μακρινό 2018 και σε μια συνέντευξή της Περιστέρη στο αλβανικό κανάλι Top Channel, σε μια χρονική περίοδο όπου δεν την απασχολούσε και πολύ η εικόνα της στην Ελλάδα καθώς είχε πλέον εγκατασταθεί μόνιμα στα Τίρανα αλλά ούτε ήταν υποψήφια για την Eurovision. Στην συνέντευξή αναφέρθηκε στα χρόνια που ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα και ρωτήθηκε εαν θεωρεί πως θα είχε περισσότερες ευκαιρίες στην καριέρα της εάν έκρυβε την αλβανική της καταγωγή, με την ίδια να απαντάει κατηγορηματικά «Ναι». Στην συνέχεια και η "εντελώς τυχαία" αποκάλυψη του παρουσιαστή της εκπομπής, «Άντζελα ισχύει πως έδειρες δυο Έλληνες επειδή έβριζαν την Αλβανία»; με την ίδια να απαντά «Ελληνίδες, όχι Έλληνες». Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την πράξη της συμπλήρωσε πως το ξεκίνημα της στην Ελλάδα ήταν δύσκολο διότι αντιμετώπιζε προκατάληψη εξαιτίας της αλβανικής καταγωγής της με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να εκραγεί και να προβεί σε αυτή την ενέργεια. «Δεν λέω πως δεν το άξιζαν, αλλά δεν θεωρώ πως αντέδρασα σωστα»

Φυσικά ούτε λόγος στο αλβανικό κανάλι για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που σύμφωνα με τα όσα η ίδια δηλώνει στα ελληνικά ΜΜΕ της δόθηκαν, ούτε λόγος για την ελληνική καταγωγή του προπάππου της .

Επειδή όμως στην εποχή μας η πληροφορία ταξιδεύει γρήγορα και δωρεάν, οι δηλώσεις της για την ελληνική καταγωγή του παππού της στα ελληνικά ΜΜΕ έφτασε στα αυτιά των γειτόνων μας, με αποτέλεσμα να εισπράξει την κατακραυγή αρκετών ακραίων αλβανικών κύκλων οι οποίοι την κατηγορούν πως ο προπάππους της έγινε Έλληνας για να πάρει ψήφους από την Ελλάδα στη Eurovision. Για να κατευνάσει τα πνεύματα και να κλείσει το θέμα, όταν στην εκπομπή του ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφου Αριάν Τσάνι ρωτήθηκε για το θέμα, δήλωσε κατηγορηματικά πως είναι Αλβανίδα, με τον Τσάνι να την προτρέπει να δηλώνει Ελληνίδα και φιλοαλβανή όπως ακριβώς κάνει ο ίδιος.

Καλή επιτυχία στην κατά τα άλλα συμπαθέστατη Άντζελα!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου