Η Ελλάδα τίμησε την Ημέρα της Ευρώπης

Η Ελλάδα τίμησε την Ημέρα της Ευρώπης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη σήμερα στην τελετή έπαρσης των σημαιών της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την έπαρση των εθνικών συμβόλων ακολούθησε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ελληνίδα ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανάφερε ότι η ΕΕ για την πατρίδα αποτελεί χώρο ευημερίας και ασφάλειας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και τόσων άλλων δυσκολιών που πλήττουν όλο τον κόσμο.

Η δήλωση της Προέδρου:

«Εορτάζουμε σήμερα τη νίκη των συμμάχων και τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945. Ευλαβικά τιμάμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι.

Μόλις 5 χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου του 1950, φωτισμένοι Ευρωπαίοι έθεσαν τις βάσεις για την ειρήνη και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης. Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν και 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Για την πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας. Μετέχουμε στις αξίες της, στον κοινό ευρωπαϊκό μας βίο και πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και έχουμε υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου