Ο Ερντογάν αποκάλεσε «δειλό» τον Μπερίσα!

Ο Ερντογάν αποκάλεσε «δειλό» τον Μπερίσα!

Έντονες πιέσεις προς τον Μπερίσα φαίνεται πως άσκησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτως ώστε η Αλβανία να ψήφιζε υπέρ της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη.

Την είδηση επιβεβαιώνει η καθημερινή εφημερίδα της Τουρκίας “Hyrriet”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Hyrriet”, η Αλβανία απείχε από την ψηφοφορία έπειτα από τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από τον Ερντογάν.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόφαση αυτή της αλβανικής κυβέρνησης καθώς περίμενε θετική ψήφο υπέρ της Παλαιστίνης.

Το ρεπορτάζ της “Hyrriet” κάνει λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον ηγέτη κάποιας χώρας (την οποία δεν έχει κατονομάσει), προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ψηφοφορίας και να τον πείσει να ψηφίσει «ναι».«Ο κόσμος είναι γεμάτος από δειλούς», φαίνεται να είπε επικριτικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πρωθυπουργός με τον οποίο επικοινώνησε είναι ο Μπερίσα.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα δεν ήταν μόνο ο τούρκος πρωθυπουργός που πίεσε τον Μπερίσα για το θέμα της Παλαιστίνης, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αμερικάνοι του ζήτησαν να καταψηφίσει κι έτσι φαίνεται πως για να μην δημιουργήσει διενέξεις ούτε με τους μεν ούτε με τους δεν, ο Μπερίσα αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Ερντογάν, ο οποίος είχε επανειλημμένως ασκήσει πιέσεις στον ομόλογό του, Σαλί Μπερίσα, υποστηρίζοντας πως η «αποχή» σημαίνει «όχι». «Τους έχω ενημερώσει ότι αυτή η ενέργεια θα διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα μας εξοργίσει», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, δείχνοντας την έντονη ενόχληση της Άγκυρας.

Στο Χρηστάκη Ζωγράφο (ποίηση)
Βανδάλισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Γεωργου...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη