Τζιχάντ μέσα από την Αγία Σοφία κήρυξε ο Ερντογάν

Τζιχάντ μέσα από την Αγία Σοφία κήρυξε ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν υποδαυλίζει εξέγερση για απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ – Κηρύχθηκε τζιχάντ από την Αγία Σοφία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος «στυγνής τρομοκρατίας» το βράδυ του Σαββάτου στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ομιλίας, στην οποία αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Πλατεία των Τζαμιών ή Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής στο Όρος του Ναού πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών.

Στην ανατολική Ιερουσαλήμ κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Κηρύχθηκε τζιχάντ από την Αγία Σοφία

Στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα προσευχή στην Αγία Σοφία υπέρ «της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Άκσα και της Ιερουσαλήμ από τα χέρια των τυράννων».

Η προσευχή μεταδόθηκε από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας, της βυζαντινής εκκλησίας που το περασμένο καλοκαίρι μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί, προκαλώντας αντιδράσεις.

Αφορμή για την προσευχή ήταν η νύχτα Καντίρ (Λαϊλάτ αλ Κάντρ στα αραβικά), η νύχτα δηλαδή που σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Αλλάχ άρχισε να στέλνει στον προφήτη Μωάμεθ τα εδάφια του Κορανίου.

Πηγή: tribune.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου