Ράμα: Η Τουρκία είναι στρατηγικός μας εταίρος

Ράμα: Η Τουρκία είναι στρατηγικός μας εταίρος

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στην αύξηση της τουρκικής επιρροής στην Αλβανία. Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής «Πολιτεία της Ένωσης» στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ο Ράμα τόνισε ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν μόνο καλές σχέσεις και ότι στην Αλβανία δεν υφίσταται ο «οθωμανισμός». 

«Όσον αφορά την περιοχή, την Αλβανία, πρέπει να καταστήσω σαφές ότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία. Είναι μια παραδοσιακή σχέση. Για εμάς, η Τουρκία είναι στρατηγικός μας εταίρος. Οι σχέσεις μας με τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι εξαιρετικές, αλλά πρέπει να καταστήσω σαφές ότι δεν υπάρχει ένδειξη ορισμένων συνομιλιών που να λένε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και η Τουρκία ασκούν τον οθωμανισμό στα Βαλκάνια, στην Αλβανία, ή στη Βοσνία, δεν ξέρω. Συχνά θυμώνω όταν διαβάζω ψεύτικα νέα σχετικά με τα τζαμιά που χτίζονται στην Αλβανία με σκοπό να ασκήσουν τέτοιου είδους επιρροή. Δεν είναι αλήθεια», τόνισε ο Ράμα.

Ο ίδιος φαίνεται πως βρίσκεται επάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, οπού στη μια του άκρη βρίσκεται η Δύση και στην άλλη η Ανατολή με την Τουρκία ως τη σύγχρονη οθωμανική μητέρα όλων των "καλών" παιδιών της. Εκτός αυτού, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη Βουλγαρία, δήλωσε πως μπροστά στην ευρωπαϊκή ένταξη, δε θα πρέπει να τοποθετείται η ιστορία.

Ο Ράμα εμβαθύνει κι άλλο τη δικτατορία δηλώνει γνω...
Οι Χιμαραίοι τιμούν την Παναγιά την Αθαλιώτισσα

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη