Παράταση ληγμένων αλβανικών εγγράφων ταυτοποίησης μέχρι τις 30 Απριλίου

Παράταση ληγμένων αλβανικών εγγράφων ταυτοποίησης μέχρι τις 30 Απριλίου

Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνει η κυβέρνηση της Αλβανίας τη διάρκεια ισχύος όλων των εγγράφων ταυτοποίησης που λήγουν μέχρι τις 25 Απριλίου του παρόντος έτους.

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας καθώς έτσι θα διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των πολιτών στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Σχετικά με το θέμα, το οποίο έχει απασχολήσει έντονα την Αλβανία ενόψει των εκλογών είχε τοποθετηθεί προ ημερών ο Γενικός Διευθυντής του Αστικού Μητρώου, Bledar Doracaj ο οποίος είχε προαναγγείλει την παράταση των ληγμένων εγγράφων, «στις εκλογές της 25ης Απριλίου, όλοι θα μπορούν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι έως τις 25 Απριλίου, θα έχουν λήξει περίπου 800.000 δελτία ταυτότητας ή βιομετρικά διαβατήρια».

Έχουν περάσει περισσότερο από δυόμισι μήνες από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σε όλους τους δήμους για να επικοινωνήσουν με όλους τους πολίτες και να τους καλέσουν να ανανεώσουν τα έγγραφα ταυτοποίησης τους», δήλωσε ο Doracaj.

Ένα άλλο θέμα το οποίο επίσης απασχολεί σε μεγάλο βαθμό του ψηφοφόρους που ζουν εκτός Αλβανίας, είναι και η εξέλιξη της πανδημίας και τα ισχύοντα μέτρα στα σύνορα. Για παράδειγμα με τα εως τώρα δεδομένα, όσοι ζουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να μεταβούν στην Αλβανία για τις εκλογές εκτός απο τα κόστη μετάβασης και για το τεστ Covid-19 επιστρέφοντας θα πρέπει να μείνουν 14 ημέρες σε κατ' οίκων περιορισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου