Το μήνυμα του Αλβανού ΠτΔ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Το μήνυμα του Αλβανού ΠτΔ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ilir Meta σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook μέσω ενός μακροσκελούς μηνύματος, εξέφρασε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τις ευχές του για την διακοσιοστή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ακολουθεί το μήνυμά του μεταφρασμένο:

Αξιότιμη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εξοχοτάτη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

Επί τη ευκαιρία του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχω την ευχαρίστηση να εκφράσω, εξ ονόματος του αλβανικού λαού, αλλά και προσωπικά, τις πιο εγκάρδιες και φιλικές ευχές για τους φίλους και γείτονες Έλληνες και για εσάς προσωπικά, καθώς και για περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη στην όμορφη χώρα σας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο χώρες και οι δύο λαοί μας, γεωγραφικά κοντά, μοιράζονται όλο και περισσότερες αξίες, αλλά και προκλήσεις, ιστορία αλλά και όραμα για το μέλλον, κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των ιστορικά φιλικών σχέσεων και τη βούληση για την τοποθέτησή τους στην υγιή βάση των ευρωπαϊκών αξιών και των ευρωατλαντικών συνεργιών.

Εκφράζω την πεποίθηση ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας παραμένει επί μιας σωστής βάσης για τη μελλοντική της ενίσχυση και κατ' επέκταση των διμερών σχέσεων, ταυτόχρονα, ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, είναι μια πρόσθετη δύναμη προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας. και την ασφάλεια στην περιοχή μας, στη Μεσόγειο και τον κόσμο.

Επιθυμώ να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, κυρία Πρόεδρε, για την υποστήριξη που παρείχε η χώρα σας και συνεχίζει να παρέχει στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και να σας διαβεβαιώσω ότι η χώρα μου και οι λαοί μας παραμένουν σταθεροί στην επιλογή και τη στρατηγική του εθνικού τους στόχου: πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτή την ημέρα ορόσημο για το λαό σας, θα ήθελα να τονίσω ότι η πολύτιμη συμβολή τόσο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία όσο και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, εμπλουτίζει, εξυγιαίνει, αναπτύσσει και ενισχύει καθημερινά την παραδοσιακή φιλία και τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των λαών μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και υπό αυτές τις ημέρες της πανδημίας Covid, όχι μόνο για τους λαούς και τις χώρες μας, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα, τους Αλβανούς και τους Έλληνες, θα τους χαρακτηρίσει περισσότερη αλληλεγγύη και φιλία, περισσότερη αγάπη, περισσότερη θετικότητα και συνεργασία, δίπλα, ως πρώιμοι και μόνιμοι γείτονες της παλιάς βαλκανικής χερσονήσου.

Με τη διαβεβαίωση της ακλόνητης θέλησής μου στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και των λαών μας και την επέκτασή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παρακαλώ δεχθείτε, κυρία Πρόεδρε, την έκφραση της υψηλότερης εκτίμησής μου!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου