Τελετή παράδοσης 29 οχημάτων τύπου Humvee δώρο των ΗΠΑ στην Αλβανία

Τελετή παράδοσης 29 οχημάτων τύπου Humvee δώρο των ΗΠΑ στην Αλβανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δωρίζει 29 νέα, θωρακισμένα, πολυλειτουργικά και υψηλής κινητικότητας οχήματα (τύπου Humvee), για τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, εξέφρασε την άποψη της της σχετικά με τη δέσμευση και τις συνεισφορές της Αλβανίας στους συμμάχους της κατά τη διάρκεια επικίνδυνων αποστολών.

«Η δέσμευση της Αλβανίας να προετοιμάσει μια μηχανοκίνητη ομάδα μάχης πεζικού για το ΝΑΤΟ είναι σημαντική. Ενισχύει τη σημασία των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ και μας υπενθυμίζει ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε επικίνδυνα μέρη μαζί με τους συμμάχους. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτό το έργο θα βελτιώσει την ικανότητα της Αλβανίας να διεξάγει αποστολές εσωτερικής άμυνας και να αναπτυχθεί για την υποστήριξη παγκόσμιων επιχειρήσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ευγνώμονες που η Αλβανία απάντησε στο κάλεσμά για συνδρομή σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο, δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ.

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης των 29 οχημάτων Humvee

Ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Niko Peleshi ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχή βοήθειά τους που οδήγησε στον εκσυγχρονισμό του αλβανικού στρατού, καθώς και στην κατάρτιση και την επαγγελματική του εκπαίδευση.

«Η υλική, τεχνική και εκσυγχρονισμένη βοήθεια που μας έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ, παρέχει στους στρατιώτες μας περισσότερη δύναμη, δύναμη και αποτελεσματικότητα στις επιχειρήσεις τους σε τοπικό και εξωτερικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα αυτής της βοήθειας, είναι πλέον πιο εκπαιδευμένοι και ικανοί να εκπληρώσουν τις αποστολές και τα καθήκοντά τους με μεγαλύτερη επιτυχία », δήλωσε ο Peleshi.

Ο νέος εξοπλισμός και τα οχήματα που θα δώρισαν οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθούν κυρίως από το 2ο τάγμα των δυνάμεων ξηράς της Αλβανίας, το οποίο είναι μια δομή που είναι διαθέσιμη για να μετατοπιστεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε το απαιτήσει η σύμμαχος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου