Η Πρέσβης των ΗΠΑ εμμένει στην ανάκληση της υποψηφιότητας βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Η Πρέσβης των ΗΠΑ εμμένει στην ανάκληση της υποψηφιότητας βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Η Αμερικανίδα Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αλβανία Yuri Kim, για πολλοστή φορά λαμβάνει ανοιχτά θέση κατά του Αλβανού βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Tom Doshi, ενώ από την άλλη εκφράζει δημόσια την εκτίμησή της προς το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας. Η ίδια τονίζει πως δεν θα ήθελε στην πολιτική σκηνή άτομα στα οποία έχει απαγορευτεί η είσοδός τους στην Η.Π.Α. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Twiter εγείρει μερικά ερωτήματα όπως "Από τι φοβούνται;", "Είναι ωφέλιμο να σιωπάς;", Γιατί να επιτρέπεις στους άλλους να σκέφτονται πως είσαι "σύμμαχος" με τους άλλους;" "Σύμφωνα με σας αυτό είναι εκείνο που αξίζουν οι ψηφοφόροι;", "Η Αλβανία αξίζει κάτι καλύτερο".

Η κ. Kim δεν κατονομάζει ανοιχτά το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, αλλά οι δηλώσεις τις φαίνεται να απευθύνονται προς αυτή την πολιτική δύναμη. Όπως δήλωσε στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό ABC NEWS, η καταδικαστική θέση του Δημοκρατικού Κόμματος προς το πρόσωπο του Doshi είναι ξεκάθαρη. Από πλευράς του Σοσιαλιστικού Κόμματος μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα το Δημοκρατικό Κόμμα απέστειλε αίτηση προς την Κεντρική Επιτροπή Εκλογών της χώρας ζητώντας την παρεμπόδιση της καθόδου του Tom Doshi στις επικείμενες εκλογές αναφέροντας πως ο ίδιος υπόκειται στο νόμο περί αποποινικοποίησης και γι' αυτό θα πρέπει να του απαγορευθεί να θέσει υποψηφιότητα.

Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και της Αμερικανικής Πρεσβείας, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή συμπεριέλαβε τον εν λόγω βουλευτή κι άλλους 11 στη λίστα των υποψηφίων, απευθυνόμενη παράλληλα και στην Εισαγγελία για περεταίρω εξηγήσεις.

"Δεν είναι η Αμερική, αλλά οι Αλβανοί ψηφοφόροι, εκείνοι που θα λάβουν αποφάσεις και θα κάνουν ξεκάθαρη τη θέση τους", ανέφερε μεταξύ άλλων η Yuri Kim.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου