Πρέσβης ΟΑΣΕ στην Αλβανία: «Έχουμε λάβει μέτρα για την εξαγορά ψήφων»

Πρέσβης ΟΑΣΕ στην Αλβανία: «Έχουμε λάβει μέτρα για την εξαγορά ψήφων»

Με λίγο περισσότερο από ένα μήνα μέχρι τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου, ο επικεφαλής της παρουσίας του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Βιντσένζο Ντελ Μονακό, λέει ότι η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των κομμάτων δεν είναι απαραίτητη. Σε συνέντευξή του στο "News24", αναφέρεται στα προγράμματα των κομμάτων, καθώς οι προκλήσεις της Αλβανίας είναι μεγάλες:

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ουσία, είναι το περιεχόμενο των πολιτικών προγραμμάτων, καθώς η Αλβανία θα έχει μια σειρά προκλήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο μέλλον. Νομίζω ότι οι πολιτικές εντάσεις είναι αρκετά υψηλές και δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλιμάκωση».

Ο ίδιος τονίζει ότι ο ΟΑΣΕ θα εστιάσει την προσοχή του στο φαινόμενο της εξαγοράς των ψήφων στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

«Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν άλλες σημαντικές προτεραιότητες: ο ρόλος της αστυνομίας στις εκλογές θα αυξηθεί στα εκλογικά τμήματα.

Οι δραστηριότητες των εκλογικών κέντρων θα παρακολουθούνται με κάμερες. Αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα βρίσκονται στο επίκεντρο των παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Στην πραγματικότητα έχουμε επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της έγκαιρης διερεύνησης και δίωξης πιθανών ισχυρισμών για νοθεία ή αγορά ψήφων».

Απόδοση στα ελληνικά: echedoros-a.gr

Κίνδυνος αποκλεισμού της αντιπολίτευσης απ' τις αλ...
Το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στο Κόσοβο κατεβά...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 18/01/22, 04:42

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη