Συνελλήφθη ο νεαρός Αλβανός που έριξε αστυνομικό από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη

Συνελλήφθη ο νεαρός Αλβανός που έριξε αστυνομικό από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη

Νεαρός, αλβανικής καταγωγής, κάτοικος δυτικών προαστίων και γνωστός με το παρατσούκλι «Ινδιάνος». Αυτός είναι ο νεαρός που έκανε το σπριντ, έριξε στον δρόμο τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να δεχθεί τον ανηλεή ξυλοδαρμό των 150 δευτερολέπτων από δεκάδες νεαρούς στην Νέα Σμύρνη.

Η είδηση «βγήκε» ζωντανά στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, από τα χείλη του Γιώργου Καλλιακμάνη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, τόνισε ζωντανά στον αέρα πως ο νεαρός που έκανε σπριντ και έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή, το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021 στην Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να δεχθεί στην συνέχεια δολοφονική επίθεση διαρκείας 2,5 λεπτών, όχι μόνο έχει αναγνωριστεί από τις Αρχές, αλλά έχει ήδη συλληφθεί!

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, για νεαρό σε ηλικία, Αλβανό υπήκοο, ο οποίος μένει στα δυτικά προάστια της Αττικής και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Ινδιάνος». Επίσης είναι… γνώριμος της ΕΛΑΣ από υποθέσεις οπαδικής βίας και πλέον θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Οι Αρχές, πάντως, ακόμη δεν επιβεβαιώνουν την είδηση και αρκούνται στο να τονίζουν πως έχει ταυτοποιηθεί πλήρως…

Υπενθυμίζουμε εδώ πως νωρίτερα είχε ήδη συλληφθεί ένας νεαρός για την δολοφονική επίθεση, ο οποίος και αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ συνολικά έχουν συλληφθεί 17 άτομα.

Η μεγάλη ομάδα των δραστών της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού τον χτυπούσαν όπως μετέδωσε το newsit.gr από το βράδυ της Τρίτης 2,5 λεπτά.

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Εναντίον του νεαρού που αναγνωρίστηκε νωρίτερα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Πηγή:newsit.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου