Το Facebook ζητά διαφάνεια από τα αλβανικά κόμματα

Το Facebook ζητά διαφάνεια από τα αλβανικά κόμματα

Ο τεχνολογικός γίγαντας Facebook ανακοίνωσε ενόψει των εκλογών στην Αλβανία ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι πιο διαφανή στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών διαφημίσεών τους μέσω των ιστότοπων που διαθέτουν.

Η δήλωση του τμήματος διαφάνειας του Facebook ανέφερε ότι από την Πέμπτη, "όλες οι προεκλογικές και οι πολιτικές διαφημίσεις στην Αλβανία πρέπει να γίνονται από εξουσιοδοτημένους διαφημιζόμενους και να φέρουν την επωνυμία εκείνου που πληρώνει την διαφήμιση". Στην οικογένεια του Facebook ανήκει και η επίσης δημοφιλής πλατφόρμα του Instagram όπου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Η Αλβανία θα διεξάγει τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 25 Απριλίου.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Η Αλβανία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων από 10 ατόμων.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, από τον Ιούνιο του 2019 έχει θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς διαφάνειας σε όλο τον κόσμο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν περισσότερα στοιχεία για τους διαφημιζόμενους.

Οι εκλογές στην Αλβανία είναι πάντοτε αμφισβητούμενες για παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για αγορά ψήφων και χειραγώγηση της διαδικασίας καταμέτρησης.

Συνελλήφθη ο νεαρός Αλβανός που έριξε αστυνομικό α...
Με τρεις Έλληνες βουλευτές η επόμενη αλβανική βουλ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, 23:58

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη