Συνεργασία του μειονοτικού κόμματος MEGA με τον Ράμα στην περιφέρεια Αυλώνας

Συνεργασία του μειονοτικού κόμματος MEGA με τον Ράμα στην περιφέρεια Αυλώνας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι λίστες του Σοσιαλιστικού κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Απριλίου 2021 όπου συμμετοχή ανθρώπων της ελληνικής μειονότητας βλέπουμε μόνο στην περιφέρεια Αυλώνας και Αργυροκάστρου.

Συγκεκριμένα, στην λίστα της περιφέρειας Αργυροκάστρου υποψήφια στην 4η θέση είναι η Άρτεμις Μάλο από την Δερβιτσάνη και ο Κώστας Γκάρος από τη Λοβίνα στην 5η θέση. Και οι δύο τους τοποθετήθηκαν σε μη εκλόγιμες θέσεις, καθώς στις εκλογές του 2017 το σοσιαλιστικό κόμμα με ποσοστό ψήφων 50% επι του συνόλου εξέλεξε 3 βουλευτές. Στις επερχόμενες εκλογές η περιφέρεια Αργυροκάστρου θα έχει 4 εκλογικές έδρες, δηλαδή μια λιγότερη απ' ότι στις προηγούμενες κάτι που καθιστά αδύνατη την εκλογή κάποιου εκ των δυο. Η Άρτεμις Μάλο, παρόλο που δεν εξελέγη στις εκλογές του 2017, κατά την περίοδο 2017 - 2019 διετέλεσε υφυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Ράμα.

Στην περιφέρεια Αυλώνας, ο Ράμα μπήκε στην 8η θέση, θέλοντας έτσι να επιχειρήσει να διατηρήσει τις 8 έδρες που κέρδισε το 2017 και στην 5 θέση (εκλόγιμη) μπήκε την τελευταία στιγμή ο Νίκος Κούρης από το Βούρκο, στέλεχος του μειονοτικού κόμματος EEM MEGA, επισφραγίζοντας την συνεργασία των δύο κομμάτων στις κοινοβουλευτικές εκλογές όπως ακριβώς συνέβη και στις δημοτικές για το δήμο Φοινίκης.

Ο βουλευτής Ανδρέας Μάρτος από το Δέλβινο, τελικά έμεινε εκτός λίστας και δεν θα κατέβει υποψήφιος.

Κατά κοινή ομολογία, οι εκλογικές λίστες για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου έχουν την μικρότερη συμμετοχή ανθρώπων της ελληνικής μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου