Γνωστός αλβανολόγος: Οι Αλβανοί δεν έχουν σχέση με Ιλλυριούς και Πελασγούς

Γνωστός αλβανολόγος: Οι Αλβανοί δεν έχουν σχέση με Ιλλυριούς και Πελασγούς

«Αλβανός» αλβανολόγος δηλώνει σερβικής καταγωγής και προκαλεί αντιδράσεις

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις γνωστού αλβανολόγου από το Μαυροβούνιο, ο οποίος όπως μεταδίδουν τα αλβανικά Μ.Μ.Ε. δηλώνει Σέρβος ενώ στην πραγματικότητα είναι Αλβανός που θέλει να δηλώνει κάτι άλλο.

Ο μέχρι πρότινος Καπλάν Ρεσούλι που φέρει πλέον το επώνυμο Μπόροβικ, σε συνέντευξή του στα σερβικά μέσα ενημέρωσης, αρνείται το σύγχρονο αλβανικό αφήγημα περί της ιλλυρικής καταγωγής των Αλβανών.

Οι Αλβανοί των θεωρούν αρνητή της καταγωγής του και τους εκπλήσσουν οι δηλώσεις Μπόροβικ πως οι Αλβανοί είναι νεοαφιχθέντες από τη Βαλτική.

Έχει ξεπεράσει ακόμη και Σέρβους ιστορικούς και διανοούμενους όσον αφορά την άρνηση της ιστορίας των Αλβανών, λένε οι πρώην συμπατριώτες του.

Ο ίδιος αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

«Δεν είναι ούτε Ιλλυριοί, ούτε και Πελασγοί. Είναι κτηνοτρόφοι, νεοαφιχθέντες από τη Βαλτική Θάλασσα. Κατακτητές. Και ως επί το πλείστον εξισλαμισμένοι χριστιανοί. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τσάρου Ντούσαν, δεν υπήρχε ούτε ένα ποσοστό Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο. Όλοι ήταν Σέρβοι, μόνο κατά την οθωμανική κατοχή ήρθαν Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο.»


×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha οι απαλλοτρ...
Γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μοίρασε ο Πύ...

Σχετικά άρθρα