Αιχμές Ράμα κατά της ΕΕ για τα εμβόλια Covid-19

Αιχμές Ράμα κατά της ΕΕ για τα εμβόλια Covid-19

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συμμετείχε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ - Αλβανίας στις Βρυξέλλες, από όπου ο αρχηγός της κυβέρνησης επέκρινε την ΕΕ για την τύχη των εμβολίων στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Ράμα, Η Αλβανία έμεινε πίσω όσον αφορά το πλάνο της ΕΕ βία τα εμβόλια Covid-19.

"Σας ευχαριστώ που μας καλωσορίσατε σε αυτές τις παράξενες στιγμές. Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν στο πλευρό μας σε αυτή τη λεπτή στιγμή που έμειναν οι Αλβανία και άλλες χώρες πίσω κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού Covid-19.

Είμαστε μέρος της ΕΕ, περιτριγυρισμένο από τις χώρες της ΕΕ και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τα εμβόλια. Χαίρομαι που ακούω από εσάς ότι θα έχουμε σύντομα τα εμβόλια της AstraZeneca. Εργαζόμαστε περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Ράμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ράμα εκτοξεύει τα βέλη του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πλάνο εμβολιασμών και το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόληψη για την Αλβανία. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο Ράμα θυμάται την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο όταν την έχει ανάγκη, για τις δεσμεύσεις του απέναντι στην ΕΕ και την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ούτε λόγος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου