Κλείνουν σήμερα οι προεκλογικές συμμαχίες στην Αλβανία

Κλείνουν σήμερα οι προεκλογικές συμμαχίες στην Αλβανία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε σχετικά με τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, η Ενωμένη Αντιπολίτευση θα αποτελέσει το μοναδικό κομματικό συνασπισμό ο οποίος θα κατέλθει στις επικείμενες εκλογές με σκοπό την ανάληψη της εξουσία από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας του Έντι Ράμα.

Όπως όλα δείχνουν, εκπρόσωπος του αντιπολιτευτικού συνασπισμού που πιθανότατα να ονομαστεί «Η Αλβανία κερδίζει», θα είναι ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας Λουλζίμ Μπάσα. Έκπληξη αποτελεί επίσης το γεγονός να ενταχθεί στο συνασπισμό και το κόμμα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι.

Σήμερα ο Μπάσα αναμένεται να υπογράψει συμφωνία με κάθε σύμμαχο όπου και θα συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτικές υποψηφιότητες του κάθε κόμματος της συμμαχία σε έναν κοινό εκλογικό κατάλογο.

Το ΚΕΑΔ που μετέχει στον εκλογικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο του Βαγγέλη Ντούλε, χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί σε ποια εκλογική περιφέρεια μεταξυ Αυλώνας και Κορυτσάς θα κατέβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία με το κόμμα των "Τσάμηδων" έχει κολλήσει στα παζάρια, καθώς ζητούν περισσότερα απ' όσα προσφέρει ο Μπάσα.

Όσον αφορά το κοινοβουλευτικό μέλλον του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ένταξης της Αλβανίας (LSI) με αρχηγό την σύζυγο του Αλβανού Π.τ.Δ., Μόνικα Κρυεμάδι φαίνεται πως συζητείται η μετεκλογική του συμμετοχή στον συνασπισμό του Μπάσα κάτι το οποίο αρκετοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως παράλογο καθώς με τον εκλογικό νόμο της Αλβανίας μια προεκλογική συμμαχία θα έδινε μεγάλο προβάδισμα στην αντιπολίτευση.

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα, όπως έχει δηλώσει ο Έντι Ράμα θα κατέβει ανεξάρτητο, χωρίς να εντάξει συμμάχους στο ψηφοδέλτιο του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου