Αλβανία: Δικαίωμα ψηφου με ληγμένα έγγραφα ταυτοποίησης

Αλβανία: Δικαίωμα ψηφου με ληγμένα έγγραφα ταυτοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής του Αστικού Μητρώου, Bledar Doracaj δήλωσε ότι, «στις εκλογές της 25ης Απριλίου, όλοι θα μπορούν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι έως τις 25 Απριλίου, θα έχουν λήξει περίπου 800.000 δελτία ταυτότητας ή βιομετρικά διαβατήρια».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Doracaj είπε ότι μέσω κανονιστικής πράξης ή απόφασης μέσω άλλης νομικής μορφής, όλοι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν, παρόλο που ενδέχεται να έχουν λήξει τα έγγραφα της ταυτοποίησης τους.

«Έχουν περάσει περισσότερο από δυόμισι μήνες από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σε όλους τους δήμους για να επικοινωνήσουν με όλους τους πολίτες και να τους καλέσουν να ανανεώσουν τα έγγραφα ταυτοποίησης τους», δήλωσε ο Doracaj.

«Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός ατόμων των οποίων οι ταυτότητες ή τα διαβατήρια θα έχουν λήξει έως τις 25 Απριλίου, υπάρχουν περίπου 800.000 πολίτες και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμησή μου για την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή που ζήτησε τη δυνατότητα ακόμη και αυτά τα άτομα με έγγραφα αναγνώρισης που έχουν λήξη να ψηφίσουν», δήλωσε ο Doracaj.

«Εμείς, ως Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και ως κυβέρνηση έχουμε την πλήρη βούληση να εγγυηθούμε ότι κανένας πολίτης, που ηλικιακά μπορεί να ψηφίσει, δεν θα στερηθεί του δικαιώματος της ψήφου λόγω του εγγράφου αναγνώρισης» δήλωσε ο Doracaj.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων δεν θα πρέπει να πάει στα γραφεία ανανέωσης ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα έγγραφα αναγνώρισης είναι σημαντικά για τη λήψη υπηρεσιών σε δημόσια ή ιδιωτικά γραφεία και γι' αυτήν την περίπτωση πρέπει να ανανεωθούν», κατέληξε.

Κλείνουν σήμερα οι προεκλογικές συμμαχίες στην Αλβ...
IHA: Η ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τον Μ. Κολίλ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 01:08

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη