Αλβανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση ισχύος ληγμένων ταυτοτήτων και διαβατηρίων ενόψει εκλογών

Αλβανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση ισχύος ληγμένων ταυτοτήτων και διαβατηρίων ενόψει εκλογών

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα χαιρετίζει την πρόταση της αντιπολίτευσης να παραταθεί έως τις 30 Απριλίου η ισχύς των ταυτοτήτων, για όλους τους πολίτες των οποίων τα έγγραφα λήγουν έως τις 25 Απριλίου, ημέρα των εθνικών εκλογών. Το αίτημα της αντιπολίτευσης εστάλη στα στελέχη της κυβέρνησης, στον Πρέσβη της ΕΕ, στην Πρέσβη των ΗΠΑ καθώς και στον ΟΑΣΕ.

Ερωτηθείς για το αίτημα κατά την διάρκεια συνέντευξης, ο Ράμα δήλωσε:
«Όσον αφορά τις εκλογές, οι εκλογές είναι κοινές, οι κανόνες είναι κοινοί και κάθε εύλογη πρόταση που κάνει κάθε κόμμα και είναι προς το συμφέρον της εκλογικής διαδικασίας, είναι ευπρόσδεκτη. Η πρόταση είναι λογική και θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα.»

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα, ο αριθμός των Αλβανών πολιτών που δεν έχουν ανανεώσει την ισχύ των ταυτοτήτων και διαβατηρίων ανέρχεται στις 800.000. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που προκύπτουν από το αίτημα της αντιπολίτευσης, ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 1.062.000. Ο αριθμός είναι πάρα πολύ υψηλός και έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό καθώς σηματοδοτεί χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των ψηφοφόρων στις εκλογές. Κατά κύριο λόγο, οι περισσότεροι είναι Αλβανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και λαμβάνοντας υπόψιν και την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας την πανδημίας στην Αλβανία με τους εμβολιασμούς να έχουν μπλοκάρει, καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες για την συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου