Συνάντηση Πρέσβεως της Ελλάδας με τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Αλβανίας

Συνάντηση Πρέσβεως της Ελλάδας με τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Αλβανίας

Συνάντηση με τον επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της Αλβανίας πραγματοποίησε η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Σοφία Φιλιππίδου συνοδευόμενη από την Σύμβουλο Α' της Πρεσβείας κα Βάλια Πενταρβάνη

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας και άλλα επιμέρους θέματα όπως η χρήση της τεχνολογίας στις εκλογές, η ψήφος των Αλβανών πολιτών που ζουν στο εξωτερικό και η κατάχρηση κρατικών πόρων για εκλογικούς σκοπούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Αλβανοί πολίτες που διαθέτουν ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Καθώς ως γνωστόν ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν ανανεώσει τα έγγραφα τους είναι κοντά στις 800.000, το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται διευκολύνσεις στις διαδικασίες.

Όσοι σκοπεύουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 25η Απριλίου, καλό θα είναι να ελέγξουν τους εκλογικούς καταλόγους που έχουν ήδη δημοσιευθεί στην πλατφόρμα e-albania, ώστε να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχει κάποιο λάθος στα στοιχεία τους ή στο εκλογικό κέντρο όπου μπορούν να ψηφίσουν. 

Παρά το γεγονός πως η Αλβανία, όπως και άλλες χώρες, δοκιμάζετε έντονα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν υφίσταται κανένα σενάριο περί αναβολής των εκλογών. 

Ένωση Χειμαρριωτών: Πρόταση έκδοσης γραμματοσήμου ...
Πόσο μας επηρεάζει η αλβανική κινητικότητα στα Βαλ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, 19:21

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη